Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

gettyImages

Skupina EPP poziva EU in njene države članice, naj popolnoma zaprejo svoje trge za ruska fosilna goriva. Države G7 bi morale bistveno znižati mejo cen ruske nafte in naftnih derivatov. Uvoz ruskega utekočinjenega zemeljskega plina (LNG) in utekočinjenega naftnega plina (LPG) je treba prepovedati, pa tudi pošiljke ruske nafte in izvoza utekočinjenega zemeljskega plina skozi EU. Poleg tega je treba vzpostaviti nove sisteme za izboljšanje izvrševanja prepovedi vojaškega blaga in blaga z dvojno rabo.

To je nekaj priporočil, ki jih bo Evropski parlament danes sprejel v resoluciji, ki poziva k izboljšanju učinkovitosti sankcij EU proti Rusiji, na pobudo evropskega poslanca skupine EPP Andriusa Kubiliusa.

»Dejstvo je, da je Rusija še vedno sposobna financirati svojo vojno proti Ukrajini. Rusija je še vedno drugi največji dobavitelj utekočinjenega zemeljskega plina v EU, EU pa še vedno ostaja ena največjih strank Rusije za fosilna goriva. Nakupi ruskega utekočinjenega zemeljskega plina ali nafte ruskega porekla iz držav nečlanic EU niso omejeni in trenutno potekajo precej nad ravnmi pred začetkom ruske invazije na Ukrajino,« poudarja Kubilius, ki je tudi tiskovni predstavnik parlamenta za Rusijo.

»Kljub dejstvu, da so sankcije z omejitvijo cen močno prizadele ruske dohodke, lahko Rusija še vedno prejme približno 700 milijonov evrov na dan od svojega izvoza fosilnih goriv, EU pa Rusiji še vedno pošilja okoli 2 milijardi evrov na mesec za uvoz. nafte in plina. Čas je, da pogledamo, kako lahko povečamo učinkovitost naše politike sankcij, zlasti glede plina in nafte,« poudarja Kubilius.

Parlament tudi poziva EU in države članice, naj izboljšajo usklajevanje pri izvrševanju obstoječih sankcij za izvoz ruske nafte in k usklajenim preverjanjem porekla uvoza fosilnih goriv, UZP in rafiniranih fosilnih goriv, da se prepreči ponovni izvoz ruske energije v EU. Poziva k prepovedi goriva in drugih naftnih derivatov iz držav zunaj EU, če so proizvedeni z uporabo ruske nafte. Poziva tudi k omejitvi cen in obsega uvoza ruskih in beloruskih gnojil ter sankcijam proti vsem večjim ruskim naftnim družbam, njihovim hčerinskim družbam, upravnim odborom in vodstvu. Evropski poslanci predlagajo tudi omejitve tankerjev, vključno z zavarovanjem tankerjev, in embargo na prodajo tankerjev Rusiji.

»Medtem ko Vladimir Putin še naprej vodi svojo brutalno vojno proti Ukrajini, mi še naprej plačujemo v njegove žepe. Nesposobnost EU, da bi učinkovito ustavila uvoz energije iz Rusije, podaljšuje uničenje Ukrajine. Ne moremo čakati in ga tolerirati ter omogočiti, da se nadaljuje, zlasti ne na predvečer začetka pristopnih pogovorov med EU in Ukrajino. Sankcije EU proti Rusiji bi morale trajati, dokler se ta popolnoma ne umakne iz Ukrajine,« poudarja Kubilius.

 

VIR: EPP Group

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc