Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Sporazum med Srbijo in Kosovom, ki ga je predlagala EU in je bil pred nekaj urami objavljen v Bruslju, je pozitiven korak naprej, vendar je pred njim še veliko dela.

srbija kosovo

Pogajalec Evropskega parlamenta za Srbijo, evropski poslanec Vladimír Bilčík, je dejal: "Po mesecih nizkih točk v dialogu med Beogradom in Prištino s poudarkom na kriznem upravljanju upam, da je sinočnje srečanje pozitiven korak naprej pri spreminjanju evropske prihodnosti tako Srbije kot Kosova.”

Poslanec Evropskega parlamenta Lukas Mandl, tiskovni predstavnik skupine EPP za vprašanja v zvezi s Kosovom, je poudaril, da je po težavnih časih prišel trenutek za spravo: »Po 15 letih neodvisnosti Kosova, po enem letu težav Srbije s svobodo in mirom, ki so se globalno razkrile, je čas za dogovor, ki bo tlakoval pot k spravi, priznanju in prihodnosti v miru in blaginji. Do tja je še dolga pot.”

“Normalizacija odnosov s Prištino, ki jo podpirajo vse države članice EU, bo dobrodošel korak naprej na poti Srbije v EU. Kot vedno bo izvajanje dogovorov ključnega pomena,« je dodal Bilčík.

Sporazum ne vključuje priznanja Kosova s ​​strani Srbije, vendar priznava uradne dokumente, ki jih je izdala Priština, kot so registrske tablice in potni listi. Nadaljnja pogajanja ob posredovanju EU se pričakujejo naslednji mesec.

VIR: Eppgroup

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje kebvrunh Pomagajte nam preprečiti SPAM!
    

Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!

©Radio Slovenc