Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

Obveščeni smo, da bo v torek, 10. 1. 2023, potekala VELIKA STAVKA PACIENTOV! 

slovenija stavka2023

Čas je, da se v ospredje razprave o zdravstvenem sistemu postavi interese in pravice prebivalk in prebivalcev, torej pacientk in pacientov. 

Slovenski javni zdravstveni sistem je že desetletja plen različnih interesnih skupin, ki jim je skrb za paciente zadnja briga. Posledice so vse bolj očitne – danes je brez izbranega zdravnika, vstopne točke v javno zdravstvo, že več kakor 130.000 posameznic in posameznikov, več kot 60 pa jih vsak dan izgubi izbranega zdravnika. Ob tem pa zdravstveni sistem poka po šivih, sredstva se vedno bolj pretakajo k zdravnikom - podjetnikom, s tem pa v smer privatizacije zdravstva, hkrati pa stavko napovedujejo zdravniki, ki so med najbolje plačanimi v državi. Odgovornost za nastalo situacijo nosi kar nekaj preteklih vlad, a trenutna Vlada je odgovorna za to, da ukrepa nemudoma in izpelje sistemske rešitve za ohranitev javnega zdravstva.

Prva stavka pacientov in pacientk v zgodovini Slovenije bo potekala na delovnih mestih, pred zdravstvenimi domovi v različnih krajih po Sloveniji, ob 17.00 pa se bomo zbrali tudi na Trgu republike v Ljubljani.

Na stavki, ki bo potekala v okviru kampanje Glas ljudstva “Ustavimo rušenje javnega zdravstva!”, bomo predstavili naše zahteve:  

1. Dostop do izbranega zdravnika za vse;

2. Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja;

3. Ustavitev odtekanja javnega denarja k zasebnikom;

4. Ukinitev oz. konec spodbujanja dvojnih praks (dvoživk);

5. Ukinitev komercialnih zavarovanj, ki omogočajo preskakovanje čakalnih vrst.

Več o stavki bomo razkrili na novinarski konferenci 4. januarja 2023 ob 11.00 na Trgu republike. 

Vse medije pozivamo, da po svojih kanalih obveščate javnost tudi o peticiji, s katero poskušamo pomagati pacientom in pacientkam brez osebnega zdravnika in jim ponuditi pravno pomoč. Skupaj s Pravno mrežo za varstvo demokracije bomo v imenu posameznikov brez izbranega zdravnika vložili tudi tožbo. Zato vas lepo prosimo, da peticijo delite (tako prek tiskanih medijev kot na spletnih straneh) in ljudem, zavarovancem in zavarovankam, ki so se znašli v tej stiski, ponudite možnost, da se po pomoč obrnejo tudi na nas. 

Peticija je dostopna na povezavi: https://glas-ljudstva.si/

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc