Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

KRANJSKA GORA BO TUDI TOKRAT GOSTILA NAJBOLJŠE SMUČARJE SVETA!

pokal vitranc

Po treh letih epidemije, prilagajanj in iskanja rešitev bo 62. Pokal Vitranc ponovno zaživel v vsej svoji veličini. Podkorenska strmina bo med 11. in 12. marcem 2023 ponovno gostila najboljše smučarje sveta, v boj za odličje pa se tudi letos podaja naš najboljši smučar Žan Kranjec. 

POKAL VITRANC - SVOJEVRSTEN PRAZNIK

Eno največjih in najprestižnejših tekmovanj v Sloveniji, ki ga gosti Kranjska Gora, je dogodek, ki ga z nestrpnostjo pričakujejo prav vsi športni navdušenci. Takrat se čas pod vitranško strmino ustavi, prizorišče je polno navijačev, v zraku pa je čutiti ponos in neopisljivo energijo. Da je Pokal Vitranc za Slovence in Slovenke res praznik športa, se strinjajo mnogi. Slednje vsako leto tudi dokažejo z neverjetnim obiskom in gledanostjo tekme za Pokal Vitranc.

POKAL VITRANC JE TRDNO ZASIDRAN V KOLEDAR MEDNARODNE SMUČARSKE ZVEZE

Pokal Vitranc je danes ena največjih, najbolje organiziranih in najbolj obiskanih tradicionalnih športnih prireditev v Sloveniji in v osrednjem delu Evrope. Prvi smučarji so se na tekmovanju za Pokal Vitranc prvič pomerili leta 1961, od leta 1968 pa je Pokal Vitranc del svetovnega pokala v alpskem smučanju Mednarodne smučarske zveze FIS. V 62-ih letih zgodovine se je oralo ledino organizacije velikih športnih dogodkov, rasla je organizacija, nabirale so se izkušnje in znanje, ki so se predajali iz roda v rod. Prav ta tradicija v zavesti prebivalcev Kranjske Gore ter okoliških vasi daje njihovemu prostovoljnemu delu poseben čar in zanos, zaradi katerega je kranjskogorska tekma svetovnega pokala v svetu upravičeno zapisana z velikimi črkami.

NAJVEČJI NAVDUŠENCI BODO PRIŠLI NA SVOJ RAČUN

Organizator Pokala Vitranc je prisluhnil željam najzvestejših obiskovalcev in navijačev, ter tako ponudil vstopnice v posebni ponudbi za "zgodnje zimske ptice" ravno v času, ko je sneg po širni Sloveniji razveselil marsikatere navdušence zimskih športov, ki v nizkem štartu že brusijo smuči! Ekipa Pokala Vitranc je smučarsko tekmo in ime Kranjske Gore ponosno ponesla v svet in obiskovalcem vedno znova zagotovila nepozabno doživetje.Tudi letos so organizatorji polni pričakovanj in si obetajo vrhunski tekmi za svetovni pokal v moškem alpskem smučanju. "Kot kaže, bo Pokal Vitranc letos spet lahko zasijal v pravi luči. Po odpovedi tekme leta 2020, tekmi brez gledalcev v 2021 in odprtju tekme za gledalce teden pred tekmo v lanski sezoni, se za 62. Pokal Vitranc vstopnice pričnejo prodajati danes, zato pričakujemo, da bomo na dveh veleslalomih 11. in 12. marca 2023 gostili več kot 10.000 gledalcev in s tem pripravili lepo kuliso in pravo navijaško vzdušje, kot so ga tekmovalci v Kranjski Gori vajeni. Zgodnji nakup vstopnic pomeni seveda tudi nižjo ceno, zato sporočamo vsem, ki si želijo videti Žana Kranjca ter druge slovenske in tuje smučarske ase v živo, da si vstopnice priskrbijo že v predprodaji," še povedo organizatorji in dodajo: "Pokal Vitranc vabi na podkorenske tribune in obljublja pravi zimski spektakel!"

Foto: Aleš Fevžer

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje opjelcgp Pomagajte nam preprečiti SPAM!