Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

Potem, ko so lani obeležili 30-letnico Vurberškega festivala narodno zabavne glasbe z diatonično harmoniko in dvo ali večglasnim petjem, je za nekaj časa obvisela ideja, da naj bi bil le-ta zadnji .

naslovna vurberk23

Ob menjavi vodstva Turističnega društva Vurberk, ki je organizator festivala, pa so se odločili, da bodo organizacijo festivalov nadaljevali. Tako letos, 16. junija, vabijo na 31., prenovljen vurberški festival 2023.

 

»Člani novega vodstva smo ugotavljali, da je 30-letno delo in organizacija Vurberških festivalov prineslo ansamblom, avtorjem in tudi Vurberku edinstveno prepoznavnost v svetu narodno zabavne glasbe. To dejstvo nas je spodbudilo, da smo se v društvu odločili, da bomo organizacijo festivala nadaljevali,« je povedal novi predsednik TD Vurberk, Branko Polanec.
Omenjeni festival je pred desetletji nastal predvsem zaradi ideje, kako oživiti izjemen amfiteaterski del gradu Vurberk in hkrati ponovno oživiti zvok in zanimanje za diatonično harmoniko, ki je bila takrat precej zapostavljena, so jo pa na Vurberku igrali člani ansambla Fantje izpod Vurberka. Tako se je porodila ideja, da TD Vurberk organizira prvi festival narodno zabavne glasbe v Sloveniji z diatonično harmoniko. Odziv ansamblov, občinstva in medijev je bil odličen.
In prav Vurberški festival je mnoge ansamble v preteklosti ponesel na pot prepoznavnosti na narodno zabavni glasbeni sceni.

Letos organizatorji pripravljalo že 31.Vurberški festival v malce novi preobleki. Spremenjen je način nagrajevanja ansamblov, z zgolj dvema glavnima nagradama, kar je zapisano v razpisu 31. Vurberškega festivala, ki je objavljen na spletni strani TD Vurberk in Občine Duplek, ki je tudi vsa leta naš soorganizator in velik podpornik festivala.

Razpis je odprt do 12.marca 2023 in TD Vurberk vabi ansamble z diatonično harmoniko, da se tudi letos prijavijo na Vurberški festival. Tudi letos nam kot soorganizator festivala stoji ob strani RTV Slovenija, RC Maribor. Poskrbeli bodo za promocijo tekmovalnih skladb pred festivalom na več radijskih postajah in omogočili spletno glasovanje poslušalcev. S temi glasovi se bodo ansambli v kombinaciji z glasovi občinstva na dan prireditve, potegovali za drugega zlatega zmaja z denarno nagrado in še kakšnim presenečenjem. Na pobudo Društva pesnikov slovenske glasbe, ki meni, da je tudi avtorje besedil in glasbe potrebno nagraditi, pa so organizatorji pozvali SAZAS, da pristopi k nagrajevanju avtorjev. Le ta se je odzval in skupaj z organizatorji že dogovarjajo obliko in višino nagrad za avtorje. Organizatorji bodo podelitev teh nagrad naknadno z zadovoljstvom vključili v festivalski program.

Prvega zlatega zmaja bo podelila petčlanska strokovna komisija, ki bo ocenjevala besedilo, skladbo in izvedbo na prizorišču festivala.

Drugega zlatega zmaja pa bodo podelili po oceni občinstva preko spletnega glasovanja pred festivalom na portalu RTV Slovenija, obiskovalcev na festivalu in točkovanju radijskih postaj. S temi novitetami želi organizator privabiti ansamble , da se bodo radi prijavili in vračali na Vurberški festival.

V revijalnem delu festivala se bodo letos pridružili tudi nekdanji nagrajenci festivala, ki danes žanjejo uspehe po vsej Sloveniji, Modrijani.

Turistično društvo Vurberk vabi ansamble, da se prijavijo na letošnji festival narodno zabavne glasbe z diatonično harmoniko in dvo ali večglasnim petjem, na dan prireditve, 16. junija, pa vabi obiskovalce na festival v edinstvenem okolju gradu Vurberk, kjer je vedno čudovito vzdušje, napolnjeno z energijo glasbe in dobre volje.

 

Turistično društvo Vurberk s soorganizatorjem Občino Duplek in z RTV Slovenija RC Maribor r a z p i s u j e JAVNI NATEČAJ za sodelovanje na , 31. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem "VURBERK 2023", ki bo v petek, 16 junija 2023 ob 20.00 uri na grajskem dvorišču v Vurberku. Na festivalu lahko sodelujejo ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst in imajo sestav, kot je naveden v naslovu razpisa ter so njegovi člani starejši od 15 let. Vsak ansambel oz. avtor lahko na razpisu sodeluje z več skladbami, ki ne smejo biti daljše od 3,50 minut, na festivalu pa nastopi vsak ansambel z dvema skladbama in sicer:
- ena nova skladba, ki je njihova avtorska in je nastala v zadnjem letu (tekmovalna skladba),
- druga skladba pa je iz zakladnice skladb narodno zabavne glasbe z diatonično harmoniko in dvo ali večglasnim petjem.


Na razpis mora ansambel prijaviti dve skladbi z narodno zabavno glasbo drugega avtorja in organizator izbere skladbo, katero bo ansambel izvajal. Skladbo, ki bo v tekmovalnem delu festivala je treba poslati kot že dokončan posnetek ob prijavi na natečaj, saj bodo radijske postaje to skladbo predvajale že pred festivalom, prav tako bo potekalo glasovanje na radijskih postajah Radio Maribor, Radio Koper in Radio Prvi . Skladbo je potrebno opremiti tudi z imeni avtorja glasbe in besedila.
Prenos 31.festivala narodno zabavne glasbe Slovenije, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo ali večglasnim petjem »VURBERK 2023«, bo letos potekal v živo na Radio Maribor, posnetek festivala pa bo na RTV Slovenija predvajan predvidoma med 18. julijem in 15. avgustom 2023. Za prijavljene ansamble bo v nedeljo, 7. maja 2023, organiziran tudi predstavitveni koncert v Podnanosu. Izbrani ansambli s sprejetimi skladbami ne smejo odpovedati sodelovanja! S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka ali slike oz. da sodelujejo na festivalu v skladu s pravili festivala. Izvedbo in skladbe bo ocenjevala posebna strokovna komisija, ki jo imenuje organizator in RTV Slovenija RC Maribor, komisija glasbenih urednikov slovenskih radijskih postaj in občinstvo na prireditvi.


Na »31. Vurberškem festivalu" bodo podeljene nagrade:
NAGRADA STROKOVNE KOMISIJE:
1. ZLATI ZMAJ, za izvedbo in najboljšo skladbo (ansamblu) in denarna nagrada 1.000,00 Eur (ansamblu in avtorjem teksta in glasbe) ter snemanje v RTV centru Maribor (Radio Maribor) Studio 22 v vrednosti 1.000,00 Eur


NAGRADA OBČINSTVA IN RADIJSKIH POSTAJ:
(glasovanje po spletu 25 % in glasovi občinstva na dan prireditve 75 %) ansamblu
2. ZLATI ZMAJ
In denarna nagrada 800,00 Eur (ansamblu in avtorjem teksta in glasbe) ter snemanje v RTV centru Maribor (Radio Maribor) Studio 22 v vrednosti 1.000,00 Eur Ansambli, ki želijo sodelovati na festivalu, se morajo prijaviti najkasneje do petka, 10. marca 2023 na elektronski naslov organizatorja: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko spletnega obrazca na spletni strani: https://td-vurberk.si/ .
TURISTIČNO DRUŠTVO VURBERK
Vurberk 85, 2241 Spodnji Duplek; tel.: 02/681-01-05
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.td-vurberk.si

Dodatne informacije so zainteresiranim na voljo pri Turističnem društvu Vurberk
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. ali na mobitel:
- Branko Polanec 051/339-443
- Violeta Vogrinec 031/885-986
- Ivan Žižek 031/258-727
Organizator festivala TD Vurberk, bo ansamblom povrnil pavšalni znesek potnih stroškov za udeležbo na festivalu.
K prijavi morate priložiti izpolnjen obrazec, ki je priloga razpisa (www.td-vurberk.si) z vsemi zahtevanimi podatki ter podpisom vodje ansambla.
O izbiri bodo prijavljeni ansambli obveščeni po elektronski pošti.

PRIJAVNICA-31.-VURBERSKI-FESTIVAL

Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc