Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi ANKETO, na kateri lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...     Na radiu se sliši mešana glasba...     DONACIJE - Za normalno obratovanje našega radia potrebujemo denarna sredstva, zato vas vljudno prosimo za vaše donacije. Višina doniranega zneska je povsem po vaši izbiri. Sredstva lahko nakažete na PAYPAL... Vsem se že vnaprej najlepše zahvaljujemo! Uredništvo radia Radio Sloven'c

V sredo, 28. decembra 2022 je v Domu kulture v Trbovljah potekal celovečerni koncert narodno zabavnega ansambla Mladi Asi.

mladi asi1

Dvorana je bila popolnoma polna ljubiteljev pristne domače glasbe, ki so z velikim veseljem podprli dokaj mlad ansambel, ki že pridno žanje uspehe svojega dela.

V Domu svobode v Trbovljah so se na svojem prvem celovečernem koncertu predstavili ansambel Mladi asi, ki so večer popestrili s svojimi uspešnicami, ki so bile
predstavljene in/ali nagrajene na festivalih ter z zimzelenimi skladbami iz zakladnice kvintetovskih zasedb, ki so navdušeno občinstvo popeljale z malce nostalgije v neko drugo obdobje. Gostje večera, ansambel Lesarji so žal zaradi bolezni ta večer manjkali, jih je pa odlično nadomestil lokalni glasbenik Matej Hribovšek in občinstvo navdušil s skladbami, ki so se dotaknile prav vsakega posameznika. Dogajanje na odru je odlično povezovala prekrasna Ana Hribšek, s plesnimi koraki pa so folklorniki FS Cirkulane iz KD Cirkulane poskrbeli, da je večer dobil poseben čar. Na odru sta se tako zavrtela tudi Eva Popotnik in Alen Krajnc, odlična vokalista zasedbe Mladi asi. Leto, ki je bilo zanje zelo uspešno, saj so na 53. Festivalu narodno zabavne glasbe na Ptuju osvojili plaketo za najboljše besedilo za skladbo Odpuščanje ljubezni, ki jo je napisal pevec Alen Krajnc Ansambel Mladi asi.

Večer je potekal v prazničnem vzdušju, saj je odlično zaključil pestro prireditveno dogajanje v Domu svobode Trbovlje, kjer se je zvrstilo veliko raznolikih dogodkov, ki so popestrili veseli december. S lučkami in iskrenimi iskricami v očeh se letošnje leto zaključuje z pričakovanjem novega, ki bo v znamenju sedmice. In če gre verjeti napovedim, nas čaka prav pravljično leto, na kar pa upajo tudi člani zasedbe Mladi asi, ki bodo z veseljem ustvarjali nove skladbe in se udeležili še kakšnega festivala. Kot mlado kvintetovsko zasedbo, ki so pri nas vedno bolj redke, je pohvalno da se lotevajo tovrstnih zanje organizacijsko velikih projektov. V letu ki prihaja, se bodo lotili tudi kostumske podobe, saj sedaj za njihovo podobo skrbijo z izposojo v FS Bolnišnica Ptuj, za kar so jim neizmerno hvaležni. Z dobro voljo, iskrenostjo in seveda malce trme jih čaka nedvomno še svetla prihodnost na slovenski glasbeni sceni, saj so izredno talentirani glasbeniki, med katerimi se tkejo nitke nezlomljivega prijateljstva. Mladi asi so obljubili, da se vidimo na istem odru tudi v letu 2023 in se veselijo prireditve, ki ima velik potencial, da postane tradicionalna. V novo leto pa le skočite s Silvestrskim poljubom Alfija Nipiča, ki je v izvedbi Mladih asov malce bolj poskočna in nagajiva.

Srečno.

Glasbo slišite na radiu Slovenc-KLIKNI ME
Pin It

OBVESTILO IN POJASNILO!!!
Vse pravice pridržane. Uredništvo Radia Slovenc NE odgovarja glede vsebine prispevkov, saj mi le povzemamo in objavljamo novice necenzurirano, ki so nam posredovane in dostopne!!!
(Zapisi na SPLETNIH družbenih omrežjih so nelektorirani in ne izražajo vedno mnenja portala radia Slovenc)!!!
(Vsebine so avtorsko delo posameznika, podjetij, organizacij... in ne odraža vedno stališča uredništva portala)!!!

©Radio Slovenc