Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Člani Vrlih muzikantov smo: Ana Pečovnik (vokal), Franci Ribič (vokal), Tanja Juhart (vokal), Alen Žigart (harmonika), Alen Kukovičič (kitara) in Simon Lesnik (kontrabas, bariton).

vrli muzikanti1 

Vrli muzikanti smo mlajši ansambel na sceni, delujemo od decembra 2018. Sedež ansambla se nahaja v Oplotnici. Naša prihodnost je dobro začrtana, saj imamo namen izdati kar nekaj pesmi in se z njimi pokazati na koncertih, festivalih in širši javnosti po Sloveniji.

Ko smo izdali prvo pesem, Slovensko pesem, je bil odziv publike fenomenalen. Dobili smo dodaten zagon in se prijavili na različne festivale. Predstavili smo se na Števerjanu ter Graški gori, kjer smo osvojili Zlatega pastirčka strokovne komisije, nagrado občinstva in nagrado za najboljšo melodijo festivala, za katero je zaslužen avtor Martin Juhart.

 

Po menjavi nekaterih članov smo ostali na pravih tirnicah. Udeležili smo se Slovenske polke in valčka, kasneje pa tudi Festivala Ptuj, na katerem je naš dober prijatelj in tekstopisec Matej Trstenjak prejel nagrado za najboljše besedilo festivala za našo pesem Poljubi me za dobro jutro. Melodijo zato pesem je spesnil Brane Klavžar. Ker pa je sledila zima omejena s koronskimi ukrepi, smo imeli čas premisliti kako naprej. Zmeraj smo hrepeneli po tercetu. Tako smo ekipo razširili za kar dve novi pevki. K nam se je pridružila najprej Tanja Juhart, kasneje pa še Ana Pečovnik.

 

Vrli muzikanti smo tako pristaši originalne trio glasbe, katero so ustvarili naši vzorniki (Mihelič, Klavžar, Zajc, itd). Veliko ansamblov se v teh časih podaja v bolj zabavne vode, tudi domača glasba pridobiva na tem pridihu. Spoštujemo delo naših kolegov, vendar smo sami raje bolj tradicionalni. Nam ta glasba pomeni način življenja. Vsi člani zelo uživamo ob njej in smo ponosni, da smo postali del slovenske narodno-zabavne scene. 

 

Predstavljamo vam novo pesem Moja pesem, ki je delo našega harmonikarja Alena Žigarta (melodija) in Dušana Ravnjaka (besedilo). Skupek dveh Oplotničanov je nastanek nove lepe viže v kateri se prepletajo glasovi Vrlega terceta in odlični instrumentalni vložki tria. S pesmijo smo se potegovali za nagrade na Festivalu Števerjan, ki pa nam ni bil naklonjen. Če pa je vam všeč ali pa najdete v njej mogoče delček sebe, pa presodite sami.

Skladbo slišite na Radio Slovenc

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje fjruoiyd Pomagajte nam preprečiti SPAM!