Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Po toliko letih pozabiš tudi na kakšno svojo skladbo! »Ja, se zgodi, da v treh desetletij ansambel tudi kakšne svoje skladbe ne zna več zaigrati na pamet. Zato je letos med nami resnično zabavno.

igor zz3

Odkrivamo, kaj vse imenitnega smo igrali, prepevali in posneli na svojih 25-tih albumih za slovensko in 17-tih za nemško tržišče in na nastopih na toliko odrih, da smo jih nehali šteti. Včasih poslušamo kaj starega, se pohvalimo za nazaj in kakšne skladbe skoraj ne znamo več tako odlično izvesti, kot smo to naredili pred leti. Ob kakšni pa se tudi malo nasmejemo in jo nato v kakšnem delu posodobimo,« tako je povedal vodja Igor Podpečan o pripravah na jubilejni koncert.

Na njem bomo poslušalci uživali v zimzelenih uspešnicah Naš ata ni copata, Deklica s črnimi očmi, Zlatolaska, Čestitke in pozdravi, Gasilec moj, Jaz lunco vprašal bom, Kavboj Joe, Labodi na Blejskem jezeru, Zakaj si tak štor, Piranski zaliv, Halo Evropa, Najlepši cvet moje ulice ... »Da pa ne bomo samo obujali spominov, skrbno pripravljamo tudi nekaj novih skladb,« je še dodal Podpečan.

Na osrednjem slavnostnem koncertu seveda ne bo manjkalo spominov na pripetljaje z odrov, poti na nastope, doživetij, vse bo v nepozaben večer povezal Boštjan Romih. Ta, v Poletnem gledališču Studenec, ne bo edini koncert ob obletnici ansambla, nekaj se jih je že, še kar nekaj pa se jih bo zvrstilo po Sloveniji in tujini.

 

 

O ANSAMBLU IGOR IN ZLATI ZVOKI

Ansambel je začel delovati leta 1992. Pred tem je vodja ansambla Igor Podpečan igral bariton in bas v zadnji zasedbi ansambla Avsenik. Ko so Avseniki prenehali z delovanjem, je vzel v roke harmoniko in ustanovil lasten ansambel.

Skupina je izdala 25 albumov (kaset, CD jev, DVD jev) v Sloveniji in 17 na nemškem govornem področju (leta 1997 so prejeli zlato kaseto, leta 2002 pa platinasto ploščo).

Med večje uspehe štejejo nagrado za najboljši slovenski valček leta 1998 (skladba Zlatolaska) in tri nastope v sloviti televizijski oddaji Karla Moika »Musikantenstadl«. Gostovali so v najbolj znanih radijskih in televizijskih glasbenih oddajah po Sloveniji in na tujem in ustvarili na desetine zimzelenih uspešnic.

V letih 2002 in 2006 so bili na turneji po ZDA in Kanadi. Leta 2007 so v Atenah igrali na veliki promocijski prireditvi Slovenski dnevi v Grčiji, na kateri so bili prisotni vsi pomembnejši predstavniki obeh držav. Septembra 2007 so ob 15-letnici znova nastopali po ZDA in Kanadi, live koncert iz Toronta pa je naslednjo noč slišala vsa Slovenija, saj je posnetek predvajalo združenje slovenskih radijskih postaj.

Leta 2002 so prejeli nagrado Slovenski rubinasti slavček. Pevka Jelka Hafner je bila proglašena za naj pevko domače glasbe v letih 2000 in 2002. Leta 2013 so v Kirschenhalle Hitzendorf pri Gradcu prejeli najvišje prestižno evropske glasbeno priznanje OBERKRAINER AWARD - gre za poklon najboljšim izvajalcem, ki igrajo po vzoru Avsenikov.

 

Zasedbo danes sestavljajo:

IGOR PODPEČAN - harmonika, vokal, pozavna. Kot komponist in aranžer je prejel več nagrad na festivalih, piše za skupine, ter manjše in večje orkestrske zasedbe.

MARTIN FRECE - bas, bariton. Njegov oče Vinko je bil član prve zasedbe ansambla.

BOŠTJAN LAŠIČ - trobenta, bobni, vokal, profesor trobente. Njegov oče Slavko je bil član prve zasedbe ansambla.

MIKE OREŠAR - kitara, bobni, solo vokal, prihaja iz Toronta. V Kanadi je dokončal študij kitare. Eden najboljših studijskih kitaristov pri nas.

ZMAGO TKAVC - klarinet, saksofon, vokal, profesor saksofona.

JELKA HAFNER - solo vokal, violina – pevka s karizmo in prepoznavnim vokalom, dobitnica nagrad na pevskem in kantavtorskem področju.

DAVID DUH - vokal, kitara - pevec s čustvenim glasom, najnovejša pridobitev ansambla.

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje myviswbi Pomagajte nam preprečiti SPAM!